Over TV De Stirum

Algemeen

 
Tennisvereniging TV De Stirum Hoogezand is opgericht in 1973 en we hebben momenteel ruim 330 leden. Prestatie is belangrijk maar er is zeker ook tijd voor gezelligheid. 
 
We beschikken over 5 buitenbanen die voorzien zijn van gravel premium plus ondergrond en 3 binnenbanen die voorzien zijn van rood tapijt met rubber korrels (smash court) om het gravel zo goed mogelijk te evenaren. De banen zijn verlicht (LED!) en er is een centraal gelegen clubhuis met kleedkamers, douches, toiletten (ook miva), maar natuurlijk ook een gezellige bar en een recreatieruimte voor kinderen. Sinds 2017 is ons dak voorzien van meer dan 100 zonnepanelen.
 
We staan vooral bekend om onze gezellige competities en toernooien.
 
Onze WTC organiseert jaarlijks verschillende activiteiten zoals (KNLTB) Stirum-open toernooi, clubcompetities b.v. op woensdagavond, bedrijvencompetitie in de winter op zaterdag, klaverjassen etc. Maar vooral ons jaarlijkse 3 weken durende Kersttoernooi is in de hele regio bekend. 
Als lid kun je meedoen aan o.a. KNLTB competities in verschillende categorieën, (club)competities, toernooien etc. En onze binnen- en buitenbanen zijn ook voor rolstoeltennissers goed toegankelijk. 
 
Tennislessen worden verzorgd door School of Tennis van Michiel Mulder, waar zowel senioren als junioren (introductie) lessen kunnen nemen. Dat is uiteraard niet verplicht. Nieuwe jeugdleden raden we wel aan om les te volgen om sneller vaardiger te worden in techniek en tactiek van het tennisspel.
 
 
Historie De Stirum
 
Voor wie iets meer wil weten over de geschiedenis van TV De Stirum, hier in vogelvlucht enige feiten:
TV De Stirum werd opgericht in mei 1973 door enige mensen die bij elkaar woonden aan de Van Limburg Stirumlaan in Hoogezand, vandaar ook de keuze voor de naam TV De Stirum. Namen van het eerste uur zijn Hein ter Veen, Simon Kuperus, Jaap Wiegertjes en Alle Buikema. De eerste algemene ledenvergadering werd gehouden op 4 september 1973.
De gemeente had 4 banen gerealiseerd aan de Julianastraat waarvan er door de Stirum één werd gebruikt, in de jaren erna ook de andere. Het onderhoud van de gravelbanen was tot 1986 voor rekening van de gemeente maar werd toen overgedragen aan de club. Als tegenprestatie kreeg de club een automatische beregeningsinstallatie aangeboden voor een effectiever onderhoud van de banen.
Bij de banen stond geen enkele vorm van accommodatie in de vorm van kleedruimte, kantine of iets dergelijks. Erg lastig natuurlijk, vooral bij regenachtig weer. De gemeente wilde geen toestemming geven voor een tijdelijke accommodatie. Voorwaarde voor toestemming van een vaste accommodatie was aansluiting bij de KNLTB. Eerst heeft er toen nog tijdelijk een caravan gestaan en later is er zonder toestemming door een aantal vrijwilligers een zogenaamde portiersloge gebouwd.
In het seizoen 1978-1979 heeft de Stirum zich aangemeld als lid van de KNLTB met een proeftijd van 3 jaar. In 1982 werd het lidmaatschap definitief en werd tevens begonnen met de bouw van een kleed- en kantine accommodatie welke op 15 april 1983 werd geopend. 
 
Tennishal:
Omdat men ook wel graag tijdens de winter wilde doortennissen werd een commissie gevormd die zich ging buigen over de mogelijkheid van een opblaashal met 2 kunststof banen. Dit werd in 1992 gerealiseerd. Het opbouwen en afbreken op een zaterdag rond 1 oktober en 1 april was altijd een dag van grote saamhorigheid met 50 tot 60 leden, een dag hard buffelen met uitstekende verzorging van koffie, koek, broodjes en soep door de kantinecommissie. 
Omdat de club eigenlijk uit haar opblaashaljasje groeide door een grote vraag naar overdekte tennisruimte werd in 2005 besloten tot de bouw van een nieuw complex met drie overdekte banen, een grote kantineruimte met horeca- en vergadervoorzieningen. Deze accommodatie werd op 2007 in gebruik genomen en is er één waar de club trots op kan zijn en nog vele jaren mee vooruit kan.
 
Padel:
Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor 2 padelbanen. Als alles volgens planning loopt dan zijn deze 2 overdekte banen in het vierde kwartaal van 2024 in gebruik genomen...
 
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 598 399 447 (nummer van de kantine - b.g.g. graag mailen)

Tennisvereniging De Stirum

Julianastraat 209a
9601 LP Hoogezand

KVK-nummer

40037046